Quant a Aualé

Aualé no és simplement un altre joc d'aualé per al jugador casual. Hem fet nostra la missió que aquest programari sigui una eina útil tant per als jugadors novells com per als grans mestres. Una eina amb la qual puguis aprendre, perfeccionar el teu joc i compartir els teus coneixements.

Amb aquest objectiu hem elaborat un programa fonamentat en estàndards i formats oberts que és fàcilment portable a nous sistemes operatius; n'hem alliberat el codi font amb una llicència GPL; i hem creat el millor jugador d'ordinador que ens ha estat possible. Per què volem que Aualé sigui i continuï sent una aplicació per a la comunitat d'aualé d'arreu del món: un programa lliure amb el qual pugueu divertir-vos i també millorar els vostres coneixements del joc.

Estàndards i formats

Aualé desa les partides en fitxers de text, en una variant del format Portable Game Notation que hem adaptat als jocs de mancala. Això és així perquè creiem que no hauries d'estar forçat a utilitzar un programa concret per a poder llegir la informació que has guardat. D'aquesta manera, podràs llegir les partides desades amb Aualé, el teu editor de text preferit o qualsevol altre programari de mancala que vulgui implementar el format.

D'altra banda, Aualé es comunica amb l'ordinador a través del protocol Universal Chess Interface perquè ens agradaria que pogués servir d'interfície gràfica també per a altres motors d'aualé. Si has creat un motor d'intel·ligència artificial que t'agradaria utilitzar amb Aualé, escriu-nos i estarem encantats de poder-te ajudar. Només et caldrà la implementació d'un subconjunt mínim del protocol.

Elaboració de l'aplicació

Aquest programa ha estat escrit i dissenyat per en Joan Sala Soler amb la inestimable ajuda de l'Arnau Sala Soler, que molt amablement ha enregistrat els sons per a la interfície. Algunes de les icones addicionals que utilitza el programa foren creades per l'Elementary Icons Team. El motor d'intel·ligència artificial proveït amb l'aplicació ha estat creat també per en Joan Sala Soler, com a part d'un treball final pel Grau en Enginyeria Informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya.

Des d'aquí volem donar les gràcies a les fundacions següents —amb les quals no tenim cap relació— per l'excel·lent feina que fan. Aualé s'ha construït sobre les espatlles d'aquests gegants.